Dieter Schelkens

Testimonial

IAM MASTERCLASS TESTIMONIAL: DIETER SCHELKENS

De IAM Masterclass van 2019 is al weer een tijdje afgelopen. Tijd om eens te polsen naar de ervaringen van de vorige deelnemers.

In dit artikel stellen we enkele vragen aan Dieter Schelkens, nu Microsoft en Omada consultant binnen het team van IS4U.

Zelf inschrijven voor deze unieke kans?

IAM Masterclass

WAT HEB JE GELEERD TIJDENS DE IAM MASTERCLASS?

Tijdens de IAM Masterclass heb ik algemene kennis vergaard over de producten die IS4U aanbiedt. Hierbij werd er nog een fundamentele en brede basis gevormd van security, IAM, IGA en ILM. Met al deze kennis en ervaring kon ik perfect van start gaan binnen het team van IS4U.

HOE WAS DE SFEER BINNEN HET IS4U TEAM?

De sfeer binnen IS4U is altijd aangenaam. Iedereen is zeer vriendelijk en behulpzaam voor starters. Met een vraag of opmerking kan je altijd terecht bij iemand van het IS4U team.

WAAROM HEB JE VOOR IS4U GEKOZEN?

Na een interessante en uitdagende stage bij IS4U te hebben uitgevoerd, was ik verkocht. IS4U bevindt zich in een snel groeiende en boeiende sector. In het bedrijf zelf heerst er een heel aangename werksfeer.

WAT DOE JE NU NA DE MASTERCLASS?

Na de Masterclass werden we in twee teams verdeeld. Mijn hoofdteam is het Microsoft team. Hierbij gebruiken we vooral MIM en Azure, maar ook andere technologieën komen aan bod zoals Usercube en YubiKey van Yubico.

Het tweede team gebruikt als technologie Omada, dit is een snel groeiend product dat interessant is voor Identity Management en Access Governance. Omada is momenteel aan een sterke opmars bezig binnen België.

WAAROM MOET IEMAND ZICH INSCHRIJVEN VOOR DE MASTERCLASS?

Wanneer je een goede basis en praktische kennis wil vergaren om daarna te kunnen werken in de Identity wereld is de Masterclass iets voor jou. Het helpt ook om te kunnen beslissen in welke sector je je het beste thuis voelt (IGA, IAM, SOC, …).

HOE WAS DE AFWISSELING TUSSEN THEORIE EN PRAKTIJK?

Dit was afhankelijk van de cursusgever. Vaak werd de theorie voldoende afgewisseld met praktijk zodat je snel een praktische kennis krijgt over het onderwerp. Maar zoals altijd in de IT moet eerst de theorie behandeld worden voordat je kunt werken met de technologie.

WAT HEB JE GELEERD, NAAST HET TECHNISCHE, TIJDENS DE MASTERCLASS?

Bij de Masterclass leer je ook hoe de teams samenwerken om een bepaalde oplossing te bekomen. Het is niet omdat je bij één bepaald team hoort, dat je voor altijd vasthangt aan de gegeven technologie. Vaak wordt kennis en ervaring gedeeld met elkaar om zo snel en efficiënt mogelijk een probleem of oplossing te vinden. Hierbij is dus ook teamwork belangrijk.

WAT ZAL JE HET MEEST BIJBLIJVEN VAN DE MASTERCLASS?

De verschillende producten die aan bod zijn gekomen gaven mij een goed overzicht over hoe de bedrijven in deze sector proberen te wedijveren met elkaar. Elk bedrijf probeert met zijn product steeds de marktleider te zijn in een bepaald gebied van Identity Management. Dit zal mij steeds bijblijven omdat ik hieruit heb geleerd dat dit een zeer snel groeiende markt is met veel potentieel.

WELKE TIPS KAN JE NIEUWE DEELNEMERS MEEGEVEN?

Durf vragen te stellen. De initiële theorie en het aanbod aan producten kan overweldigend zijn, maar na zelfstudie, praktijklabo’s, ervaring op te doen en on-premise projecten wordt je steeds meer ondergedompeld in deze wereld waardoor je sneller nieuwe technologieën en praktijken onder de knie krijgt.

Overtuigd? Of nood aan meer informatie over de IAM Masterclass?

More Testimonials

Yoni Govaerts

Ben Dierckx