Ben Dierckx

Testimonial

IAM MASTERCLASS TESTIMONIAL: BEN DIERCKX

De IAM Masterclass van 2019 is al weer een tijdje afgelopen. Tijd om eens te polsen naar de ervaringen van de vorige deelnemers.

In dit artikel stellen we enkele vragen aan Ben Dierckx, nu IT consultant binnen het Microsoft team van IS4U.

Zelf inschrijven voor deze unieke kans?

IAM Masterclass

WAT HEB JE GELEERD TIJDENS DE IAM MASTERCLASS?

Tijdens de IAM Masterclass hebben we een cursus gekregen over de diverse technologieën. Deze uitgebreide cursus is samengesteld door interne personen die first hand ervaring hebben met deze technologieën.

De eerste dag kregen we wat meer info over IS4U en de diensten die ze aanbieden, welke teams er actief zijn en met welke technologieën ze werken.

De volgende dagen werden we ondergedompeld in de verschillende technologieën binnen Identity and Access Management (IAM). Afwisselend kregen we deze info door middel van theorie en praktijk. Hoe we ondersteuning bieden bij klanten en een overzicht van alle protocollen binnen de gebruikte technologiën werden ook uitvoerig behandeld. Ook dit was weer een mooie wisselwerking tussen theorie en praktijk.

Daarnaast was er ook tijd voor een voorstellingen van de verschillende partners, die ook persoonlijk uitleg over hun platform kwamen geven.

HOE WAS DE SFEER BINNEN HET IS4U TEAM?

Binnen het team van IS4U heerst een aangename sfeer, ik voelde mij vrijwel meteen thuis. Ondanks dat er heel wat interne teams bestaan, die ieder een focustechnologie hebben, kreeg ik niet het gevoel dat er veel onderscheid werd gemaakt. Heel IS4U werkt als één groot team.

Advies vragen, tips & tricks krijgen of samen ergens aan werken over teams heen. Het kan allemaal. Iedereen staat voor iedereen klaar.

Kortom: het is ook een leuke en losse werksfeer. Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk.

WAAROM HEB JE VOOR IS4U GEKOZEN?

Ik volgde een opleiding in de IT met als optie programmeren. Ik was op zoek naar een stageplek en ben zo via Cronos bij IS4U terecht gekomen. Tijdens deze stage was ik meteen geïnteresseerd in Security en heb ik enorm veel bijgeleerd. Na de goede afloop van de stage, die ik samen met een medestudent deed, wilden we graag bij IS4U starten en die kans hebben we ook meteen gekregen. Daar waren we natuurlijk enorm blij mee.

WAT DOE JE NU NA DE MASTERCLASS?

Ik werk nu ondertussen al 7 maanden bij het Microsoft team binnen IS4U.

Ik hou mij dus vooral bezig met Microsoft technologieën zoals MIM en Azure. Ondertussen loop ik ook mee bij klanten om ondersteuning te bieden in verband met MIM.

Daarnaast zetten we als team ook al MIM-setups van nul op. Hieruit leer je zeer veel en doe je enorm veel ervaring op.

WAAROM MOET IEMAND ZICH INSCHRIJVEN VOOR DE MASTERCLASS?

Als je graag werkt binnen de IT, graag nieuwe dingen leert en veel interesse hebt in Security dan is dit een unieke kans om je kennis mooi uit te breiden en enorm veel bij te leren. Je komt meteen in een zeer leuk bedrijf terecht met toffe en ervaren collega’s die je zeker veel bijbrengen. Wij hebben een zeer goed en sterk teamverband en iedereen is bereid om je verder te helpen.

WAT HEB JE GELEERD, NAAST HET TECHNISCHE, TIJDENS DE MASTERCLASS?

Ik heb ook geleerd hoe je sneller en efficiënter zaken kan opzoeken of terugvinden. Ook hoe ik mezelf beter kan beveiligen. Dankzij het sterke teamverband weet ik dat ik me ook geen zorgen hoef te maken als ik een heleboel vragen heb of als ik iets nog niet helemaal begrijp. Je kan beter te veel vragen stellen en fouten maken zodat ze je kunnen verder helpen dan dat je niks zegt, want dan kunnen ze je niet echt verder helpen en blijf je zelf gefrustreerd zoeken.

WAT ZAL JE HET MEEST BIJBLIJVEN VAN DE IAM MASTERCLASS?

Er is mij van alles wat we gezien hebben veel bijgebleven. Natuurlijk zijn er zaken waar ik niet dagelijks mee bezig ben en die zakken dan wat verder weg maar. Ik ben voornamelijk met Microsoft technologieën bezig dus daar weet ik natuurlijk nog het meeste van. Verder zijn de uitgebreide basics en protocollen wel allemaal bij gebleven.

WELKE TIPS KAN JE NIEUWE DEELNEMERS MEEGEVEN?

Zoek zeker al eens een aantal zaken en termen op van wat ik hierboven vermeld heb. Interesse hebben in IT en Security is zeker nodig. Ook een goede attitude is belangrijk, geef niet snel op en wees gemotiveerd, dan kom je al heel ver. Samen kunnen werken in teamverband en vertrouwen hebben in je collega’s is ook heel belangrijk.

WIL JE VERDER NOG IETS KWIJT?

We hebben ook nog verschillende team en andere events. Iets wat uiteraard de teamgeest ten goede komt. Verder kan je ook cursussen volgen via IS4U en de partners. Op het einde van deze cursussen kan je vaak certificaten halen om je kennis te testen en te bewijzen.

Als laatste wil ik nog even meegeven dat je niet voor één technologie moet gaan, er is natuurlijk de vrijheid om je te specialiseren in meerdere technologieën.

Overtuigd? Of nood aan meer informatie over de IAM Masterclass?

More Testimonials

Dieter Schelkens

Yoni Govaerts