IAM Masterclass Testimonial

De IAM Masterclass van 2020 ligt alweer achter ons. Tijd om eens te polsen naar de ervaringen van de deelnemers in deze masterclass.

In deze testimonials vragen we de deelnemers wat ze ervan vonden, wat ze geleerd hebben en waarom jij je zou moeten inschrijven voor de volgende editie van deze masterclass! In onderstaande testimonial stellen we de vragen aan Thomas Pieters.

Meer over de IAM Masterclass? Klik hier

Laten we beginnen...

Wat heb je geleerd tijdens de IAM Masterclass?

Tijdens de Masterclass kom je met een paar verschillende technologieën en producten in aanraking. Je leert vooral wat deze producten inhouden en waarvoor deze gebruikt worden. Deze aanraking gaat natuurlijk niet tot in elk detail maar toch weet je na de Masterclass welke producten/technologieën je voorkeur genieten. Naast het zelf bezig zijn met deze producten, worden er ook Vendor Days georganiseerd. Op deze dagen stellen bedrijven, waarmee IS4U samenwerkt, hun product voor.

Hoe was de sfeer binnen het IS4U team?

Er was een zeer leuke sfeer binnen de starters. Omwille van de huidige situatie (COVID-19) waren er niet veel andere collega’s op de werkvloer. Wij zaten tijdens de Masterclass in onze eigen bubbel van starters. Omdat je zolang samen met elkaar zit en elkaar probeert te helpen waar mogelijk, wordt er een goede sfeer opgebouwd die na de Masterclass niet verdwijnt.

Waarom heb je voor IS4U gekozen?

Tijdens het voorjaar heb ik stage gelopen bij IS4U samen met nog 2 andere studenten. Tegen het einde van de stage kreeg ik de mogelijkheid om bij IS4U te starten met de Masterclass. Hetgeen wat me uiteindelijk overhaalt heeft om bij IS4U te starten is het feit dat we zeer goed begeleid zijn geweest tijdens de stage. De tijd en moeite die de begeleiders hebben geïnvesteerd tijdens de stage hebben me overtuigd dat IS4U een perfecte start zou zijn van mijn carrière in IT en security.

Wat doe je nu na de Masterclass?

Na de Masterclass en een goed gesprek met de begeleides, ben ik aangesloten bij het Cyberark-team. Op het moment van schrijven zitten we nu in het einde van de tweede week sinds ik bij het team ben aangesloten. De voorbije 2 weken heb ik gewerkt aan het opzetten van een labo en alles wat hierbij hoort om zo dieper kennis te maken met Cyberark. Deze intensieve opleiding in Cyberark loopt nu op zijn einde en heb ik ondertussen vernomen bij welke klant ik zal aansluiten.

Waarom moet iemand zich inschrijven voor de Masterclass?

Aan alle mensen of studenten, die aan de start staan van hun carrière in IT en/of Security, zou ik aanraden om de Masterclass te volgen. Het is de perfecte intro in cybersecurity. Je leert hier over algemene security zaken terwijl je ook kennismaakt met heel IS4U. Zo krijg je direct een overzicht wie wat doet. Er is een perfecte begeleiding bij je start en ze zorgen er echt voor dat je comfortabel bent en dat je met alles mee bent. Een betere start van je carrière ga je nergens anders vinden.

Wat heb je geleerd, naast het technische, tijdens de Masterclass?

Je leert hoe IS4U in elkaar zit, Welke teams er zijn en wie er werkt. Persoonlijk vind ik dit ook belangrijk dat je weet welke teams er zijn en wie in welk team zit. Tijdens de Masterclass zijn er ook 2 externe opleidingen geweest. Deze zijn ook zeer nuttig geweest. De externe opleidingen gingen over je presenteren als consulent waarbij je veel over jezelf moet nadenken en hoe je jezelf kan presenteren naar klanten of andere mensen. Je leert hier naar jezelf kijken en leert jezelf kennen. Zowel je positieve eigenschappen alsook je iets mindere eigenschappen. Indien je net je studies hebt afgerond, leer je tijdens de Masterclass ook een beetje hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Wat zal je het meest bijblijven van de IAM Masterclass?

Dat het een luchtige, fijne 4 weken Masterclass zijn geweest. Het is op een ontspannen manier kennis maken met technologieën en producten maar ook met de mensen die op IS4U werken. Het was een fijne omgeving om te beginnen met je nieuwe job en het doet smaken naar meer.

Welke tips kan je nieuwe deelnemers meegeven?

Probeer tijdens de Masterclass ook goed na te denken over waar je wil starten. Het belangrijkste is dat je een product of technologie vindt waar je jezelf goed in voelt. Kijk goed naar wat je aanspreekt want de keuze die je na de Masterclass maakt zal een keuze zijn die je komende jaren of heel je carrière zal beïnvloeden. Vergeet ook zeker niet om plezier te maken tijdens de Masterclass!

Wil je verder nog iets kwijt?

Indien je na het lezen van de vorige vragen nog niet zeker bent of IS4u iets voor jou is, neem dan van mij aan dat dit bedrijf echt top is. De mensen binnen IS4U zijn allemaal even vriendelijk en maken graag tijd vrij om jou te helpen met je problemen. De meeste mensen zijn nog zeer jong en hebben net meegemaakt wat jij binnenkort misschien zal meemaken. Zij weten dat de start niet eenvoudig zal zijn maar ze zullen je met open armen ontvangen en begeleiden.

Overtuigd? Of nood aan meer informatie over de IAM Masterclass?

Meer over de IAM Masterclass