IAM Masterclass Testimonial

De IAM Masterclass van 2020 ligt alweer achter ons. Tijd om eens te polsen naar de ervaringen van de deelnemers in deze masterclass.

In deze testimonials vragen we de deelnemers wat ze ervan vonden, wat ze geleerd hebben en waarom jij je zou moeten inschrijven voor de volgende editie van deze masterclass! In onderstaande testimonial stellen we de vragen aan Jasper Van Herbruggen.

Meer over de IAM Masterclass? Klik hier

Laten we beginnen...

Wat heb je geleerd tijdens de IAM Masterclass?

Tijdens de Masterclass kregen we les in een verscheidenheid aan onderwerpen. Die verschillen zowel in complexiteit als in de manier waarop ze relevant zijn binnen IAM. Dit wordt gedaan door een combinatie van theorie en praktijkoefeningen.

Alle sessies worden gegeven door experten die er enorm veel ervaring hebben in de wereld van IAM. Zo leerden we werken met zaken die zowel direct (Identity and Access Managers) als indirect (PKI en scripting) te maken hebben in de IAM sector.

Een aantal dagen in de masterclass zijn volledig toegewijd aan de specifieke vendors van de producten waarmee IS4U werkt. Deze vendors komen dan eigenhandig specifieke uitleg geven over hun product. Verder geven ze demo’s, delen ze tips & tricks en gaan ze dieper in op alle functionaliteiten van wat het product allemaal aanbiedt.

Hoe was de sfeer binnen het IS4U team?

Vanaf de eerste dag hing er meteen een aangename, losse sfeer ondanks het gelimiteerde aantal mensen wegens COVID-19. Doordat de lessen door verschillende experts gegeven worden, krijg je de kans om kennis te maken met veel verschillende collega's van de verschillende teams binnen IS4U. Dit zorgt er meteen voor dat je je direct meer thuis voelt binnen de onderneming, en maakt vragen stellen aan iedereen veel makkelijker en toegankelijker.

Over het algemeen was het steeds aangenaam en was ernaast leren ook wel plaats om eens te lachen en plezier te maken.

Waarom heb je voor IS4U gekozen?

Binnen mijn opleiding kregen we een vak gegeven door een expert van IS4U. Hier heb ik IS4U en Identity en Access Management leren kennen. Toen ik vernam dat ze deze masterclass hadden ingericht was ik meteen geïnteresseerd en heb ik me ingeschreven.

Wat doe je nu na de Masterclass?

Ik ben na de masterclass begonnen met een deepdive in de ForgeRock stack. Dit is grotendeels zelfstudie. Dit gebeurt wel met de begeleiding van een ForgeRock expert binnen IS4U, om me klaar te stomen zodat ik dit feilloos kan implementeren bij verscheidene klanten.

Waarom moet iemand zich inschrijven voor de Masterclass?

Als je geïnteresseerd bent om te werken in IT-security is IS4U zeker iets voor jou. Je krijgt een kans om kennis te op te doen en je te specialiseren in de verschillende technologieën en producten. Ook kan je je verdiepen binnen IAM, PAM, CIAM, ... wat vandaag belangrijke concepten zijn binnen de securitywereld.

Wat heb je geleerd, naast het technische, tijdens de Masterclass?

Naast de technische kennis, wordt er door collega’s veel van hun ervaring en expertise gedeeld. Hoewel dit altijd plezant is om naar te luisteren is er ook altijd een les uit te leren. Ook gaf het me een beter inzicht in hoe het is om als consultant te werken.

Wat zal je het meest bijblijven van de IAM Masterclass?

Het interessantste en wat mij het meeste bij zal blijven is het kennis maken met protocollen zoals OIDC of OAUTH2. We hebben deze zeer nauw bestudeerd, wat ik zeer interessant en leerrijk vond. Verder is dit zeer belangrijke kennis binnen het IAM-veld aangezien de implementatie van deze protocollen juist moet gebeuren en je deze daarvoor goed moet kennen en begrijpen.

Welke tips kan je nieuwe deelnemers meegeven?

Durf vragen stellen. Het is zeker meer als ok om niet vanaf de eerste dag alles te weten en te snappen. Er is altijd wel iemand daar die er iets over weet, maak hier ook gebruik van. Iedereen is zeer enthousiast en bereid om vragen te beantwoorden. Ze gaan echt die "extra mile" voor iedereen (zowel werknemer als klant)!

Wil je verder nog iets kwijt?

Binnen IS4U kies je je eigen pad. De masterclass heeft ook als doel om jou kennis te laten maken met verschillende producten en oplossingen. Dit met het resultaat dat je na de masterclass zelf meer zicht hebt op waar je terecht wil komen en in welke technologie je je wilt gaan verdiepen.

Overtuigd? Of nood aan meer informatie over de IAM Masterclass?

Meer over de IAM Masterclass